luni, 4 martie 2013

Dieta Dukan

Hello,

De aproape 2 luni incoace eu si sotisorul meu tinem dieta Dukan, o dieta hiperproteica care, in mod miraculos, a dat rezultate neasteptate.
Pentru cei care nu ati mai auzit pana acum de dieta va anunt ca aceasta dieta a fost "inventata" de un nutritionist francez Pierre Dukan, si este structurata in 4 etape: Atac, Croaziera, Consolidare si Stabilizare.
Sa nu va asteptati ca aceasta sa fie o dieta rapida, nicidecum, este o dieta pe termen lung, mai ales daca ai mai multe kg de dat jos.
Dar sa revenim la cele 4 etape:

1. Atacul
Este etapa in care incepem practic razboiul cu kilogramele in plus. Aceasta etapa poate dura intre 2 si 10 zile, in functie de numarul de kilograme pe care vrem sa il pierdem.
In aceasta perioada se pot consuma doar proteine: anumite tipuri de carne, oua si lactate degresate.
Pentru mai multe detalii mergeti aici.

2. Croaziera
Aceasta etapa incepe practic dupa terminarea atacului. In aceasta etapa vom putea introduce si cateva legume, alternand ziua de proteine pure cu cea de proteine si legume.
Aceasta etapa va dura pana cand noi vom ajunge la greutatea dorita, dar ritmul de slabire va fi mic fata de prima perioada.
Mai multe detalii gasiti aici.

3. Consolidarea
Este etapa cea mai vulnerabila pentru ca organismul va avea tendinta sa puna la loc kg pierdute. Aceasta etapa va dura cate 10 zile pentru fiecare kg pierdut.
In aceasta etapa se vor introduce treptat si fructele care au fost interzise pana in acest moment.
Mai multe informatii gasiti aici.

4. Stabilizarea
Aceasta este etapa care va dura pentru tot restul vietii si consta doar din 3 simple reguli:
- Joia va fi intotdeauna ziua proteinelor pure (ca si in faza de atac)
- Inlocuirea ascensorului cu urcatul scarilor
- Consumarea a 3 linguri de tarate de ovaz in fiecare zi
Mai multe detalii gasiti si aici.

Deci, cum vi se pare, v-am starnit interesul?
Eu va pot spune ca in cele aproape 2 luni de cand tin dieta am scapat de 10 kg, fara sa ma infometez si fara sa depun prea mult efort pentru asta. Sincer puteam scapa si de mai multe kg daca nu mai aveam si mici abateri ... ca deh,c and incepi dieta incepe perioada zilelor de nastere si fiecare te ademeneste cu fel si fel de bunatati.
Pe viitor o sa impartasesc cu voi retete incercate.

Va pup!

4 comentarii:

  1. De mult ma tenteaza si pe mine dar mi se pare greu sa incep, chiar daca poate doar vreo doua-trei kilograme am nevoie de dat jos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu iti recomand sa iti iei inima in dinti si sa incerci ;) Intr-o luna cred ca ai si scapat de griji :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari Ioana! 10 kg in nici 2 luni si cu abatari...wow! Succesul tau ma face sa ma apuc si eu de dieta, vine vara si un minus de 5-7 kilograme va fi binevenit :D Iti spun peste 2 luni daca a functionat :) Te pup!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...