joi, 1 decembrie 2011

Crema de maini homemade cu portocale si scortisoara

La multi ani, romani si Romania!



De cateva zile mi s-a terminat crema de maini si inca nu am ajuns sa imi cumpar alta (din comoditate si pentru ca mai am una la lucru pe care o folosesc intens) si cum azi am simtit ca ma strange prea tare pielea de pe maini m-am hotarat sa caut o reteta si sa-mi fac eu una ca tot am stocuri de unturi si uleiuri vegetale :D.

Am gasit ceva interesant aici. Pornind de la reteta asta pe care am adaptat-o dupa poftele propri, am ajuns la crema delicioasa din imagini.

Ingrediente:
- 1 lingura unt de cacao
- 3 linguri unt de shea
- 1 lingura ulei de ricin
- 4 linguri ulei de orez (mi-a cam scapat)
- putina scortisoara macinata (cat sa-i dea culoare si aroma)
- cateva picaturi de ulei esential de portocala
- 1/2 ligurat suc de portocala
- 1 capsula vitamina E

Am incalzit unturile pe baie de aburi si am incorporat rand pe rand celelalte ingrediente. Poate ar fi iesit mai aerata daca aveam un mixer mic ca sa o mixez putin, dar in ditamai blenderul nu cred ca merita sa bag 3 linguri de crema... asa ca m-am multumit cu amestecatul cu o lingura pana s-a mai racit putin.
Am adaugat in recipient, am dat-o putin la frigider ca sa se intareasca mai repede si .. Voila!



Sunt atat de multumita de cum a iesit! Se topeste instant si intra repede in piele ... imi aminteste de cremele parfumate de la Oriflame ... si are un miros de sarbatori de iarna :x. Cred ca o voi folosi si pentru corp si data viitoare fac o cantitate mai mare.

Pupici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...