luni, 3 august 2009

Semnificatiile traditiilor de nunta

Mai bine spus curiozitati ...


Schimbul de inele



Se pare ca schimbul de inele provine din Egiptul antic. Egiptenii credeau ca exista la degetul al treilea al mainii stangi o vena care ducea direct la inima. Inelele erau din material textil (canepa) si simbolizau astfel unirea inimilor. Mai tarziu romanii au adoptat obiceiul dar au inovat facand inelele de fier pentru a simboliza forta legaturii dintre soti. Prin evul mediu britanicii au inlocuit fierul cu aur, accentuand idea de durabilitate si puritate.


Tortul de nunta



Romanii aveau obiceiul, la sfarsitul ceremoniei de casatorie, de a rupe o paine deasupra capului miresei. Exista credinta ca numarul firmiturilor ar fi putut sa indice cati copii va avea noul cuplu. Invitatii culegeau aceste firmituri si le pastrau ca fiind aducatoare de noroc. Pentru nunti mai mari, ca invitatii sa nu plece cu mana goala, se faceau paini din ce in ce mai mari. Cu timpul, prin rafinament, painea a fost inlocuita cu prajituri si mai tarziu cu tortul si marturiile.


Buchetul miresei




In vremuri stravechi aproape orice putea fi considerat ca fiind prevestitor de rele. Pentru a se proteja impotriva raului, miresele foloseau plante, cunoscute pentru protectia pe care o puteau asigura impotriva relelor. Plantele, anumite soiuri de ierburi ocrotitoare erau prinse pe imbracamintea miresei, din cap pana la picioare. Mai tarziu, plantele au inceput sa fie inlocuite cu flori, ulterior de-a lungul timpului evoluand in buchetul de mireasa.


Marturiile



Odata cu trecerea timpului, acesta traditie a capatat semnificatii suplimentare. Cele cinci bomboane (de obicei migdale glazurate) incluse in bomboniere simbolizeaza cele mai importante elemente pe care se cladeste o casatorie: sanatate, bunastare, fericire, fertilitate si longevitate.








sursa: http://www.alesiadesign.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...